Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

- Weet iemand wat de Brown-Forsythe correction for nonhomogeneous variances en Hedges g for difference is en wanneer je deze gebruikt?

- Waar kan je de betrouwbaarheidsinterval vinden voor de post hoc test tukey in jamovi?

- Verder, bij de oefen output van h8 staat dit:

Independent samples t-test (unequal variances)
(standard deviation used of largest sample, 25.9)

En bij een andere vraag:

Matched pairs t-test
(standard deviation of the difference: 7.25)

Wat houdt dit precies in? Ik kan dit nergens terug vinden in mijn zelf gemaakte output van h8 (heb gecontroleerd of ik dezelfde uitkomsten kreeg)

- Ook dit ben ik tegengekomen (secondary information (NHST): t[383] = -37.98, p < .001), terwijl ik wederom niet snap waar de t-waarde vandaan komt. De vrijheidsgraden tussen haakjes kan ik wel plaatsen, maar ik kan de t-waarde nergens vinden.

- Wanneer kun je concluderen dat de varianties wel/niet gelijk zijn bij die homogenity test?

in Jamovi door (180 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Elk software pakket geeft weer net andere statistieken en beschrijft dezelfde uitkomsten net iets anders. De output die jij noemt is gemaakt in R, dat ziet er anders uit en geeft net andere maten dan jamovi. Het is meestal niet de bedoeling dat je precies dezelfde maten en beschrijvingen vindt als in de leerstof, maar dat je de belangrijkste analyses kunt uitvoeren en interpreteren.

Een aanname van verschillende toetsen waaronder variantie-analyse is dat de variantie in alle groepen vergelijkbaar is. Als dat niet zo is, zijn er verschillende correcties voorhanden. De meest gebruikte is de Welch correctie, maar de Brown-Fortsythe wordt ook veel gebruikt. Dat zijn dus variaties op de F-toets die op verschillende manieren corrigeren voor ongelijke varianties.

Als een homogenity test significant is (dus p < .05), dan kun je concluderen dat niet aan de aanname voldaan wordt en de variantie dus verschillen.

Hedges g en betrouwbaarheidsintervallen voor posthoc testen zijn niet noodzakelijk, dus het is geen probleem als dit niet met je software pakket kan.

De overige output die je noemt gaat over onafhankelijke en afhankelijke t-testen. Je hoeft niets met die beschrijving, je moet enkel iets met de informatie die daarna volgt over de t-waarde, p-waarde en betrouwbaarheidsintervallen.
door (49.7k punten)
...