Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hoi,

Ik loop al een tijdje vast op de opdracht van 6.3.6. Hier moeten we een onafhankelijke t-toets uitvoeren met de meetwaarden van Fear1 en Gender.  Ik volg de stappen: Analyze –> Compare means –> Independent samples t-test. Vervolgens doe ik bij test variable Fear1 en bij grouping variable Gender. Deze specificeer ik met de gebruikte string termen ''Men'' (group 1) en ''Woman'' (group 2). Wanneer ik dan op ''OK'' klik, krijg ik alleen de N, Mean, Std. Deviation, en std. Error mean van Men. Bij woman staan alleen punten. 

De foutmeldingen die ik zie zijn: '' t cannot be computed because at least one of the groups is empty'' , ''The independent sample table is not produced'' en ''The independent samples effect sizes is not produced'' 

Ik heb ook geprobeerd om via variable view > Values een nummer te koppelen aan de string waardes Men en Woman, maar dan zie ik bij beide niets. Ik snap maar niet wat hier misgaat .... 

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (130 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
Ik weet ook niet wat er precies misgaat. Ik zou het Statistiekangst databestand opnieuw downloaden vanaf youlearn en het opnieuw proberen. Het databestand zou namelijk een variabele Gender moeten hebben waarbij men en women value labels hebben.
door (46.8k punten)
...