Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In het boek van Andy Field bij 10.10 staat voor de onafhankelijke t-toets en voor de gepaarde t-toets een rapportage. Hoe kan ik tekstueel het verschil zien? Of is het alleen maar aan de "getallen" te zien. De omschrijving van het experiment lijkt me hetzelfde, terwijl er toch verschil is.

In het eerste geval is er sprake van 2 condities, 1 zonder en 1 met mantel.

In het tweede geval is het zo dat dezelfde groep mensen eerst zonder mantel gemeten wordt en daarna met mantel.

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (180 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het is inderdaad dezelfde beschrijving, het gaat ook om bijna dezelfde toets, behalve dan dat in het eerste voorbeeld de groepen onafhankelijk zijn en in het twee voorbeeld gepaard. Meestal wordt in de methode sectie uitgelegd welke analyse je gaat doen en dan de beschrijving in de resultaten sectie. Uiteraard als je zowel een gepaard als onafhankelijke test doet in een resultatensectie dan zou je dit kort noemen. Dus iets als uit de onafhankelijke t-toets blijkt dat..
door (47.3k punten)
...