Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Als ik een Collaborate sessie probeer te bekijken, of probeer om er een bij te wonen, geeft mijn computer aan dat dit is geblokkeerd vanwege de 'security settings'. Hoe los ik dit op?
in Anders door (77.8k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Bij de nieuwste versie van Java is het niet mogelijk de security settings voldoende laag te zetten (deze moeten eigenlijk 'Medium' staan). Doe in dit geval het volgende:

Ga via het Configuratiescherm naar Java en vervolgens het tabblad Security. Klik op het blokje Edit site list en voeg de url http://collaborate.studienet.ou.nl toe. Als hier nog iets staat van elluminate dan dit a.u.b. verwijderen.

Als je nu een sessie start dan gaat het systeem wel nog beveiligingsvragen stellen, maar je kunt op OK en op Run klikken. Dan zou er nog de vraag kunnen komen waarmee je de .jnlp file wilt starten. Dit moet gestart worden met Java webstart launcher. Het kan zijn dat je moet bladeren naar dit bestand en je kunt dit dan vinden op je c:schijf, bij Program files – Java – Jre8 – Bin – Javaws

Dit laatste stukje kan ook eventueel automatisch ingesteld worden, dan moet je naar het Configuratiescherm en dan naar Programma’s. Kies hier voor een ‘Bestandstype altijd met een specifiek programma openen’. Zoek nu in het overzicht de JNLP en klik op deze regel en dan rechtsboven op Ander programma en dan bladeren naar de plek waar Javaws staat.
door (77.8k punten)
...