Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Opdracht 2.2 stelt dat in de regressie tabel het effect van werkdruk bij een leidinggevende functie sterker is dan bij een niet leidinggevende functie is af te lezen uit de grootte en het teken van de coëfficienten. Hoe haal je dat precies dan uit de coefficienten? Ik was in de veronderstelling dat dit enkel zichtbaar gemaakt kon worden in een plot? 

De conclusie is dat zowel werkdruk als een leidinggevende functie een stressverhogend effect hebben. Er is ook sprake van een moderatie-effect. Bij een leidinggevende functie is het effect van werkdruk nog sterker dan bij een niet-leidinggevende functie. Dit is in overeenstemming met de hypothese. Dit is af te leiden uit de grootte en het teken van de coëfficiënten of uit een figuur (dit zal in de volgende opdracht getoond worden).

in Longitudinaal Onderzoek (PB17x2) door (420 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Hier is gekeken naar de positieve regressiegewichten van zowel werkdruk --> stress als soort werk --> stress, maar een plaatje geeft inderdaad pas goed weer hoe de moderatie geïntepreteerd kan worden. Ter zijde: een geoefend onderzoeker kan vaak al aan de coeff'n zien hoe zo'n plaatje er ongeveer uit zal zien.  

MvG, Rolf
door (13.1k punten)
...