Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Beste,

Bij opdracht 3.5.4 loop ik vast met het uitvoeren van de commando's in de syntax van SPSS.

Ik voer de comando in maar krijg een foutmelding. Het gegeven commando wordt niet herkend door SPSS. Alle vorige commando's die bij de andere opdrachten horen doen het wel.

Dit is het commando dat ik heb ingevoerd: /PLOT BOXPLOT HISTOGRAM.

Heeft iemand een idee wat ik hier fout doe? 

Helaas lukt het mij ook nog niet om de gegevens op de alternatieve wijze te openen. Dit omdat ik niet goed begrijp hoe dit werkt.

Wie kan mij helpen?

Met vriendelijke groet,

Floor Vonk

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (140 punten)
Kun je in de vraagtekst de hele syntax laten zien? /PLOT hoort bij een grotere opdracht; wat is het totaal van de opdracht? Waarschijnlijk begint het met UNIANOVA?

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Ik heb net het gehele commando ingevoerd dat bij de terugkoppeling staat:

DATASET ACTIVATE dat. EXAMINE VARIABLES=Age /PLOT BOXPLOT HISTOGRAM.

Als je dit volledig uitvoert (dus alles selecteren), dan zou het gewoon moeten werken. Je krijgt wellicht een foutmelding over de eerste zin, maar de plots zouden gewoon uitgevoerd moeten worden.

door (49.7k punten)
Beste Natasha,
Bedankt voor uw antwoord. Ik had niet het hele commando gekopieerd dat was denk ik het probleem. Sorry eerste keer dat ik hiermee werk. Het lukt nu wel.

Bedankt voor uw hulp.

Met vriendelijke groet,

Floor Vonk
...