Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
De kurtosis van het aantal werkplekken van de ambtenaren per kamer is negatief en groter dan de kurtosis van de gemiddelde scores op extraversie, die positief is. Hoe is dat in het histogram te zien?
Kies een antwoord

Is de vraag geen contradictio in terminis? Wanneer de ene kurtosis negatief is, dan kan deze (als waarde) toch onmogelijk groter zijn dan de andere kurtosis, welke positief is? Vraag 24 van het tweede oefententamen.
 

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (160 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ja en nee. Het zou vooral een tegenstelling zijn wanneer het een unidimensionaal probleem was, maar kurtosis is voor een deel van het probleem symmetrisch rond de nul. Kurtosis heeft twee elementen die geevalueerd worden: (1) de richting en (2) de mate van afwijking van nul. De richting geeft een inidicatie van gepiektheid of platheid; de absolute grootte van de parameter geeft een indicatie van de mate ervan. Een positieve kurtosis van 0.17 is een mindere mate van afwijking dan dat een negatieve kurtosis van -3.25 dat is.
door (63.5k punten)
...