Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
in SPSS door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
"In het leven" kun je het beste R gebruiken; dit is veruit het krachtigste en meest veelzijdige programma, wordt voortdurend verbeterd, en is bovendien gratis.

Echter, in ons onderwijs wordt voor veel cursussen nog SPSS gebruikt, en hoewel we er aan werken het onderwijs 'tweetalig' te maken (zie bijvoorbeeld http://rosettastats.com), zijn we daar nog niet. Het kan dus zijn dat je in vervolgcursussen SPSS sowieso tegen gaat komen.

PSPP is een beperkte maar gratis versie van SPSS. Voor cursus Onderzoekspracticum inleiding data-analyse maakt het niet uit welke van die twee je gebruikt.

Alle drie de programma's kun je vinden via de Methoden en Statistiek pagina in Youlearn. Er wordt meer informatie gegeven over de programma's en hoe je die installeert in de cursus (als je er aan toe bent, dus als je zelf gaat alyseren, in Thema 2, studietaak 6, Zelf Analyseren).
door (77.8k punten)
...