Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Beste,

Zelfs het hercoderen van 1 item lukt niet (zie vorige vraag en antwoord).

Syntax:

Recode ubos4 (1=7) (2=6) (3=5) (4=4) (5=3) (6=2) (7=1) INTO ubos4_R.

Foutmelding:

1 Recode The keyword 'INTO' on the RECODE command must be followed by a list of result variables.  Some other symbol was found.

Ik vind dit een zeer vervelende kwestie dat het me niet lukt om zelfs een eenvoudige syntax te runnen. Ook bij andere syntaxes krijg ik de gekste foutmeldingen. Ik werk met versie 22 van SPSS. Kan het daar iets mee te maken hebben? Ik zou willen beginnen aan de tentamentaak maar met al die foutmeldingen weet ik niet goed hoe ik dat succesvol kan afronden.

Dank je  wel voor de hulp!
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (190 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Ik kan twee mogelijke fouten bedenken in het commando:

  1. Een underscore (_) mag misschien niet in een variabelenaam? Lijkt me onwaarschijnlijk, maar er moet een verklaring zijn.
  2. Misschien heb je gecopy-paste, en per ongeluk een speciaal (onzichtbaar) karakter mee gecopypaste. Dit kun je uitproberen door met de cursor middenin 'INTO' te gaan staan, en alles tot het einde van de regel te verwijderen, en dan opnieuw te typen.

Helpt een van die twee?

door (77.8k punten)
Beste,

Als ik alles afzonderlijk codeer lukt het wel. Dank je!

Els
...