Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij het uitvoeren van een MRA met 2 onafhankelijke variabelen (2 subschalen bestaande uit  6 en 10 items)  en 1 afhankelijke variabele ( subschaal bestaande uit 6 items) krijg ik nergens significante waarden. Uit de factor- en betrouwbaarheidsanalyse van items/schalen blijkt echter bij alle schalen de Cronbachs Alpha en de inter-itemcorrelaties goed. Ik ga uit van gestandaardiseerde waarden voor alle variabelen. Hoe kan het dat ik dan geen significante waarden vind bij een MRA? Welk punt mis ik?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (280 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het is helemaal niet vreemd om geen sign. resultaten te vinden. ook al had je die (theoretisch) wel verwacht. De schalen zijn kennelijk "goed" gemaakt (valide en betrouwbaar), maar dat zegt alleen iets over de kwaliteit (van het meetmodel) niet iets over de (causale) relaties tussen de variabelen.

MvG, rolf
door (13.1k punten)
...