Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hi,

Als ik codes merge in Atlas.ti zie ik ze daarna alleen nog maar in comments.

Ik vraag me af wat daar dan het voordeel van is. Behalve dat ik en iets opgeruimdere code manager heb, kan ik er daarna niet meer op filteren? Zie ze ook niet meer staan in quotations volgens mij. Dat maakt voor mij dat ik daar niet voor zou kiezen, maar ik zie het ws niet goed.

please help!
in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (1.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Hoi Rene,

Dit is inderdaad een functionaliteit die vooral nuttig is wanneer je 'bottom-up', dus inductief codeert, waarbij je eerst codes aanbrengt die heel dicht bij de data zitten en vervolgens deze samenvoegt om tot een conceptueel raamwerk te komen. Vervolgens heb je de originele codes nog steeds bijgehouden in het commentaar maar zijn deze samengevoegd in overkoepelende concepten (= de nieuwe codes).

Mocht je wel op de originele codes willen behouden omdat deze inhoudelijk ook iets toevoegen is dit inderdaad geen heel handige functionaliteit om te gebruiken.

Hopelijk maakt dit het duidelijk!

Hartelijke groet,

Julia
door (6.4k punten)
geselecteerd door
Bedankt Julia

We gaan hier mee werken
...