Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Dank voor je antwoord. Het hercoderen op zich lukt prima.
Hoe/waar kan ik dan zien dat die schalen van 1-7 lopen? Klopt het dan dat in SPSS onder de kop 'values' alleen de waarden weergegeven worden die daadwerkelijk door de deelnemers gescoord zijn? Dus dat er bij ubos9 geen 1 en 2 geantwoord is waardoor de schaal daar dus loopt vanaf 3?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (200 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ja, dat klopt inderdaad, ik zie het nu ook. (Ik vermoed dat die value labels automatisch gegenereerd zijn of zo op grond van de daadwerkelijke antwoorden in de steekproef, want normaal zou je die als onderzoeker wel invullen.)

Je kan dit onder andere terugvinden in het voorbeeldverslag bij deze oefenopdracht. Ook in De Hoogh en Den Hartog (2009) kan je deze informatie terugvinden (al loopt de schaal hierbij telkens van 0 - 6, maar dat komt in principe op hetzelfde neer).

Ik kan me voorstellen dat dit wel een beetje verwarrend is, ook omdat op youlearn staat dat "(i)n de ontwikkelstudie van de CLIO (De Hoogh et al., 2004) en de PDF ‘Samenstelling van schalen van de CLIO en de UBOS‐A’ (Van Geel, 2014) staan hoe de schalen zijn samengesteld." Maar de informatie die daar staat is maar beperkt, want ik zie dat de antwoordschalen hier niet bij staan. Ik zal er binnenkort een opmerking bij plaatsen op youlearn.
door (3.5k punten)
...