Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Goedenavond,

Ik ben bezig met de uitwerking van vraag 2.4.13 en in het antwoord staat dat de standaardfout 18.65 is. Waar kan ik deze aflezen?

Voor mijn gevoel heb ik elke analyse gedaan (binnen de ANOVA), maar krijg ik nergens de standaardfout te boven.

Is er een specifieke analyse die hiervoor gedaan moet worden? Of zijn het binnen een analyse nog specifieke opties die ik aan moet vinken? Door de bomen zie ik het bos niet meer.

Hartelijk dank voor de tijd alvast!
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (120 punten)

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks
Als je in SPSS bij een ANOVA een vinkje zet bij Descriptives dan krijg je voor elke groep de gemiddelden, de standaarddeviaties en de standaardfouten.

Als je jamovi gebruikt krijg je de descriptives er niet standaard bij maar moet je naar Exploration > Descriptives gaan en daar aanvinken dat je SD en of SE wil hebben.

Overigens is voor de rapportage prima om of SE of SD te gebruiken.
door (48.7k punten)
0 leuk 0 niet-leuks
Het kan ook nog zo zijn dat de SE afgelezen worden bij de estimated marginal means, bijvoorbeeld om een post-hoc analyse te duiden.
door (63.2k punten)
...