Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Beste Onderzoeksvragen OU,

Ik heb een Macbook Air en ik probeer via R datasets te openen maar dat lukt niet. Nu heb ik rosetta in R geïnstalleerd en geladen, maar kan ik een bestand niet openen. Wat ik invoer is:

dat <- rosetta::getData('Macintosh HD:/Users/Thierry/Downloads/2. Statistiek_Angst.csv');

Dit is het voorbeeld die youlearn gaf om in te vullen:

dat <- rosetta::getData('C:/HetPadWaarOpJouwComputerDezeDataetStaat/Statistiek_Angst.sav');

Ik vind het moeilijk om hier uit af te leiden wat ik dan precies moet invullen om het bestand te kunnen openen. Het bestand bevind zich in de map 'Downloads'. Kunnen jullie mij hierbij helpen en ook voor het vervolg is het natuurlijk van belang anders kan ik uberhaupt niet verder.

Dit is wat ik terugkrijg van R:

Error in rosetta::getData("Macintosh HD:/Users/Thierry/Downloads/2. Statistiek_Angst.csv") : Specified file ('Macintosh HD:/Users/Thierry/Downloads/2. Statistiek_Angst.csv') does not exist. Note that R is case sensitive, so make sure your capitalisation is correct!

Wat moet er anders? Moet het in het Nederlands, staan dingen verkeerd, kan ik iets weghalen?

Alvast bedankt voor jullie hulp en ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen!

Groetjes,

Thierry

in R en RStudio door (140 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het lijkt erop alsof het pad niet klopt. Er staat geen '/' tussen het pad en het databestand. Geef het pad op waar je het bestand hebt opgelagen, gevolgd door /Statistiek_Angst.sav.
door (48.7k punten)
...