Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hallo,

In verwerkingsopdracht 3.5.5 krijg ik een ander gemiddelde en een andere mediaan dan in het antwoord op Youlearn is vermeld (mean 29, median 28 - mean 20.05, median: die moet er "erg op lijken"). Doe ik iets verkeerd?

Alvast bedankt!
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (130 punten)
Kun je iets specifieker zijn? Welke mean en mediaan vind je voor welke variabelen? En zijn de andere getallen wel correct?
Excuses voor de onduidelijkheid.

Er staat in het antwoord het volgende: “Voor Fear2 zien we dat op de nameting er gemiddeld 20,05 statistiekangst is en dat de mediaan hier erg op lijkt.”

Echter komt er bij mij bij Fear2 het volgende uit:

Mean: 29.0

Median: 28.0

Het mediaan lijkt wel op de mean, en ik gebruik Jamovi dus ik weet dat waarden kunnen afwijken, maar 8.5 punten verschil op het gemiddelde leek me te veel.

Alle andere waarden kloppen.

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dat is een type foutje. Het moet zijn 29,05 (zoals ook in de bijbehorende tabel te zien is). In de nieuwe versie van de cursus is dat al aangepast. Wat is de cursusrun waar je in zit? Dan pas ik het daar ook aan.
door (48.7k punten)

Aha oké, bedankt!

Welke cursusrun? O, jee blush PB0212222344? Ik heb 'm in april 2023 ontvangen...

...