Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In navolging van mijn vraag over person-mean centreren, de volgende vraag. Ik heb een ESMdataset (met 23 participanten 5 dagen , 10 beeps per dag). Ondertussen denk ik te begrijpen dat ik voor 1 participant zijn gemiddelde score op 1 item moet centreren. Daarvoor kan ik de syntax voor het centreren uit de MLA reader gebruiken van Verboon en Peels(2014).

Echter bij het uitvoeren van de syntax krijg ik verschillende errors. Ik heb mijn datafile in de syntax geopend zoals beschreven staat in de uitleg ​Kennismaking met de SPSS Syntax Editor van Rolf van Geel, juli 2012. Ik gebruik SPSS 22.

Dat is onderstaand commando.

GET /FILE"c:\SPSS_databestanden\BEEPBASELINEbestand DEF incl labels values29-4.sav". 

Vervolgens de syntax gebruikt(ik zet de kleur erachter daarin kunnen de fouten wsl gezien worden, alles waar geen kleur achter vermeld staat is zwart)

AGGREGATE(​blauw) OUTFILE(rood) = Means.sav
   /BREAK(groen)=Participant
      /MEANopgewekt = MEAN(rood)(opgewekt).
SORT CASES(blauw) BY(rood) Participant.
MATCH FILES(blauw)
   /TABLE(groen)=Means.sav
   /FILE(groen)=*
   /BY(groen) Participant.

COMPUTE(blauw) opgewektC = opgewekt - MEAN opgewekt.
EXECUTE.(blauw)

De benoemde fouten onderaan de syntax editor:

6 AGGREGATE The filename is not valid.
10 MATCH FILES The filename is not valid.
10 MATCH FILES The working file has been restored, and subsequent commands may access the working file.
15 COMPUTE Incorrect variable name: either the name is more than 64 characters, or it is not defined by a previous command.

Ik heb het verschillende malen geprobeerd op verschillende manieren, maar blijf deze fouten terugzien. hopelijk heeft iemand een antwoord.

Andere vraag:  Klopt het dat er als het commando wel goed uitpakt er een nieuwe variabele naam (in mijn geval opgewektC, in de datafile ontstaat?

Groetjes, Patricia

in Methodologie door (160 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De latere fouten-meldlingen zijn een gevolg van de eerste. De discussie is eerder gevoerd. Zie de antwoorden daar.

Het heeft mogelijk te maken met een foutje in kopiëren en plakken vanuit Word. Dat kan worden voorkomen door via het kladblok te plakken, zodat alle onzichtbare opmaaktekens eruit worden gehaald.
door (11.7k punten)
...