Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Het lukt me om het 'pad' te vinden via bestandsnaam - eigenschappen. Maar wat moet ik vervolgens precies doen met dit pad? Ik heb geprobeerd om, volgens de instructies, het pad in te voeren in het syntaxbestand. Echter, ik kom niet tot het gewenste resultaat.
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (120 punten)
Schiet mij maar lek: Ik ben welgeteld 3 uur aan het prutsen en ineens lukt het. Waarom eerst niet en nu wel? Geen idee.

Tot slot dan maar een laatste opmerking: Ik lees op facebook dat meer mensen uren bezig zijn geweest. Is het een idee om ofwel een duidelijkere omschrijving te maken, ofwel een andere manier van verspreiden toe te passen?
Een uitleg met een paar printscreens, waarop duidelijk te zien is WAAR je WAT moet invullen, zou bijzonder verhelderend zijn geweest.

De uitleg, zoals deze nu is, maakt van een relatief eenvoudige handeling een zeer ingewikkeld verhaal voor een leek.

Wel fijn dat er snel werd gereageerd door docenten!
Dus - je had de .csv per ongeluk verwijderd? Goed dat dat boven water is :-)

We zijn aan het kijken of dit op een andere manier kan. Hoewel je moet leren hoe je data inleest in SPSS, kan dat ook later in de studie nog. Als die nieuwe manier is uitgewerkt, wordt hij vanzelf geimplementeerd :-)
Fijn dat het opgelost is, ondanks de frustatie op weg naar de oplossing.
Ik had het ook al een paar keer geprobeerd met .csv erachter, en ook dat lukte steeds niet...

Fijn dat er naar een andere manier gekeken wordt. Ik snap dat we het moeten leren, maar ik geloof niet dat ik in de afgelopen 3 uur meer ben gaan begrijpen... Het was eerder een frustrerende onderneming met neigingen tot agressie jegens de laptop tot gevolg...

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Bestudeer trouwens eerst http://oupsy.nl/help/129/verwijs-goede-manier-naar-een-bestand-spss-syntax-een-script, als je dat nog niet hebt gedaan!

door (77.7k punten)
...