Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In hoofdstuk 30.5.2.3 staat het volgende: 

Het addertje onder het gras bevindt zich hier boven het gras, namelijk boven de deelstreep. YAYA is de hoogste van twee vergeleken gemiddelden en YBYB de laagste van twee vergeleken gemiddelden. Het is dit kleine verschil met hoe de ‘normale’ tt-toets berekend wordt, waarin eigenlijk een grote afwijking van de tt-toets zit verstopt. Doordat het maximum (de hoogste waarde) van het minimum (de laagste waarde) wordt afgetrokken, is de verdeling niet meer een gewone student’s tt-verdeling, maar een studentized tt-verdeling.

Mijn vraag: hier staat dat YA hoog is en Ylaag. In mijn beleving in de formule dus hoog-laag. Daarna staat er dan dat de hoogste waarde van de laagste afgetrokken wordt. Dus laag-hoog. 

Begrijp ik het verkeerd of staat het verkeerd geschreven?

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (480 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dat is inderdaad onhandig; het moet inderdaad hoog-laag zijn, dus de laagste van de hoogste. Ik ga het aan de redactie doorgeven
door (63.5k punten)
...