Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Bij de verwerkingsopdracht 3.5.7 op brightspace geeft de diptest bij "statknow2" een score van 0,06 maar op het histogram van 3.5.4 zijn toch 2 toppen te zien?

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (150 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Wanneer we naar histogrammen kijken, dan bepalen we op het oog of het er "normaal" uitziet of niet, dat is veel minder accuraat dan als we een test gebruiken. Een diptest is bovendien een vrij conservatieve test, dat betekent dat deze pas een score aangeeft die ver afwijkt van 0 als er ook heel duidelijk meerdere toppen te zien zijn. In dit geval zou ik zeggen dat het lastig te verdedigen is dat de histogram er helemaal "normaal" uit ziet, maar tegelijk is het ook niet heel duidelijk dat er 2 toppen zijn. dan verwacht je nog meer 2 aparte verdelingen te zien. Echter, gebruiken de meeste studenten geen R en kunnen dus geen diptest doen, en dan gaat het dus altijd door te kijken. Dan zou je kunnen concluderen, er lijkt niet een duidelijke top te zijn. Echter bekijk je dit altijd in combinatie met de andere maten, en dan stel je dat het wel redelijk recht is en niet al te spits.
door (49.7k punten)
geselecteerd door
...