Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hoe kan ik in het bestand 'ongewenste omgangsvormen' de bij mijn zelf aangelegde regel "lftklass" (zie werkboek) in variable view onder values de klassen die ik heb ingegeven bij het hercoderen gespecificeerd laten zien? Dus 1=17-35, 2=36-45 en 3=46-65. Deze opdelingen zijn in alle andere (reeds bestaande) variabelen immers wel zichtbaar? Hoe kan ik de syntax die je in je antwoord bij zo'n zelfde vraag hebt gezet, toepassen?
gerelateerd aan een antwoord op: Cursus S13131, thema 4, casus 3
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (120 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Even kijken. Deze vraag kan over twee verschillende dingen gaan.

Ten eerste kan je vraag zijn: hoe kan ik in de data viewer in SPSS de variabele labels zien in plaats van de bijbehorende waarden? Het antwoord daarop is: met dit knopje:

Hiermee switch je tussen het bekijken van de waarden en de labels.

Ten tweede kan je vraag zijn: ik probeer value labels in te stellen, maar dat lukt niet. In dat geval zou ik zeggen, probeer de syntax uit die ik in het gerelateerde antwoord geef, en kijk wat SPSS zegt. Als SPSS niets zegt, is het commando goed uitgevoerd. Als er iets fout ging, meldt SPSS dat, en dan kunnen we kijken wat er fout gaat.

door (77.8k punten)
...