Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik heb een vraag met betrekking tot het tentamen van de Inleiding Data Analyse (IDA). Ik werk met SPSS en deze rekent, in tegenstelling tot R, niet de omega squared uit. Kan ik deze met de hand thuis berekenen met de formule en meenemen naar het tentamen of is dat niet de bedoeling?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (140 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Je mag zoveel aantekeningen maken als je wil. Letterlijk staat er:

Bij het examen is het de bedoeling dat u de output meeneemt die u heeft gegenereerd om de vragen over de casus te beantwoorden. Hierbij mag u aantekeningen maken met betrekking tot uw analysekeuze en interpretatie van de uitkomsten. Deze aantekeningen mag u zowel als commentaar in uw analysescripts opnemen (dit commentaar wordt immers ook in de output opgenomen) als met hand bij de output schrijven. U kunt zelf bepalen hoe uitgebreid u uw aantekeningen maakt, maar de aantekeningen moeten eigen werk zijn. Plagiaat (het letterlijk overnemen van fragmenten uit bronnen die anderen hebben geschreven) is dus ook hier streng verboden. In uw aantekeningen mag u zelfs geen fragmenten uit andere bronnen overnemen als u duidelijk aangeeft dat dat fragment geen eigen werk is en een bronverwijzing opneemt: uw aantekeningen mogen echt uitsluitend uit eigen werk bestaan. Deze output moet na afronding van uw examen worden ingeleverd (niet om na te kijken, maar om te vernietigen).

Je mag dus alles uitrekenen en meenemen wat je wil! Je moet het wel inleveren, zodat er geen itembankvragen naar buiten worden gesmokkeld door ze op te schrijven en mee te nemen.

door (77.8k punten)
...