Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Goedenavond,

Ik heb een mediatieanalyse via PROCESS uitgevoerd met de volgende uitkomsten:
c-pad: gestandaardiseerde B = -.003; CI95 [-.087;.081]
c'-pad: gestandaardiseerde B = -.022; CI95 [-.108;.058]
a-pad: gestandaardiseerde B = .11; p<.05
b-pad: gestandaardiseerde B = .19; p<.001
ab-pad: gestandaardiseerde B = .020 CI95 [.005;.041]

Ik heb vervolgens beschreven in de discussie dat er, ondanks het gebrek aan een totaal effect, wel een indirect effect is gevonden en ter verklaring van het non significante c-pad aangedragen dat (refererend naar artikelen) ab en c' tegengesteld van richting zijn met vergelijkbare effectgroottes waardoor deze elkaar opheffen (immers c= ab + c'). Alomvattend heb ik dan ook geconcludeerd dat er ondanks het niet significante totaal effect mogelijk toch sprake is van mediatie door de veronderstelde mediator.

Hopelijk zit ik tot zover op het goede spoor. Ik loop namelijk bij de verdere interpretatie vast. Wat impliceert het negatieve en niet significante c'-pad? Ik begrijp dat dit afhangt van theoretische onderbouwing, maar in welke richtingen zou ik kunnen denken? Ik heb inmiddels zoveel gelezen en opgezocht dat ik door de bomen het bos niet meer zie, ook niet als ik het weer even heb laten liggen. Ik hoop dus dat iemand mij weer een beetje op weg zou kunnen helpen of mij zou kunnen wijzen waar ik qua gedachtengang de mist in ga mocht dat het probleem zijn :)

Alvast hartelijk dank!
Fieke
in Multivariate statistiek door (170 punten)
bewerkt door

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...