Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Mbt verwerkingsopdracht 6.3.8.
Onder 'extra aanwijzingen software' staat er dat de onafhankelijk t-toets wordt hetzelfde uitgevoerd als in de vorige verwerkingsopdracht. Maar in 6.3.7 (wat ik kan perfect doen/volgen) hebben we 2 variabelen: fear1 en fear2, dus de software doet iets met de analyse.
Ik snap dat de verschil tussen de twee cursussen (traditionele en toegepaste) zijn twee variabelen om te vergelijken, maar er is maar één dataset: dif_fear. Dus de software doet niks met de invoeren van één variabele. Dus ik ben hier niet zeker hoe we deze opdracht moet verder uitvoeren.
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (160 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Als je goed leest zie je dat er staat niet de vorige opdracht, maar de vorige opdracht die over de onafhankelijke t-test. 6.3.7 gaat over de gepaarde t-test.

Het is dus hier de bedoeling dat je een onafhankelijke t-test doet met soort cursus als onafhankelijke variabele en dif-fear als afhankelijke variabele.
door (38.8k punten)
...