Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In mixed ANOVA output in SPSS (repeated measures) vind ik nergens de SST, die nodig is om de S²grand te bereken om uiteindelijk de MSB te vinden.
Dit is nodig om de omega kwadraat te berekenen met de calculator.
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (200 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks

Ik weet niet of je mijn eerste antwoord had gezien, maar ik las je vraag niet goed excuses. Ik kan het nu niet zo gauw vinden, misschien thuis later nog. Je kunt trouwens volgens Field beter de effect size R uitrekenen. Dat is de   F (of de F van het contrast als je de effectsize van de onderlinge verschillen wilt weten) gedeeld door de F +df en daar weer de wortel van.

Zie : http://www.discoveringstatistics.com/docs/effectsizes.pdf en dan p5 halverwege.

En ook: https://oupsy.nl/help/3682/waarom-geeft-spss-correlatie-coefficient-vorm-effect-size

https://oupsy.nl/help/3667/field-waardoor-verschilt-spss-van-die-berekend-via-formule?show=3668#a3668

door (690 punten)
bewerkt door
Hey,

Ik had deze vraag dus ook al eens gesteld, maar betekent dit antwoord dan dat je ipv de omega kwadraat te berekenen en te rapporteren, de R (al dan niet kwadraat) moet berekenen en rapporteren? Bij repeated measures alleen, of altijd?

Patrick
...