Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Beste,

Zijn de vragen die tijdens het tentamen gesteld worden over de tentamencasus vergelijkbaar met die van het proeftentamen? Dus zo'n 9 tweekeuzevragen? Deze moeten dus af te leiden zijn van de 7 vragen die in de tentamencasus vermeld staan?

Alvast bedankt!
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (510 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

De vragen die over de tentamencasus worden gesteld verschillen (vanzelfsprekend) meer van de casusgerelateerde vragen in het proeftentamen dan de casusonafhankelijke vragen verschillen van de casusonafhankelijke vragen in het proeftentamen.

Dit is het geval omdat de casusonafhankelijke vragen in het proeftentamen willekeurig zijn getrokken uit de toetsclusters waaruit je tentamenvraag ook getrokken gaat worden. Dit kan natuurlijk niet voor de casusgerelateerde proeftentamenvragen: die casusgerelateerde vragen zijn immers noodzakelijkerwijs sterk verbonden met de specifieke casus, en die verschilt nu net.

Desalniettemin zijn het natuurlijk wel dezelfde soort vragen. Het zou kunnen dat een specifieke student puur door toeval sommige 'echte tentamenvragen' als moelijker ervaart en tegelijkertijd andere 'echte tentamenvragen' als makkelijker ervaart dan de proeftentamenvragen; maar er is sowieso geen systematische afwijking. Met andere woorden: de 'echte tentamenvragen' zijn niet moeilijker of fundamenteel anders dan de proeftentamenvragen.

door (77.8k punten)
...