Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Er zijn veel onbeantwoorde vragen in het discussieforum van cursus PB0812 Cross-sectioneel onderzoek. Zelf heb ik al 2 weken geleden een inhoudelijke vraag gesteld waar nog geen antwoord op is gekomen, en met mij vele anderen. In de cursusbeschrijving staan geen mailadressen waar vragen naar gestuurd kunnen worden.

Kan een van de docenten van de cursus de vragen langslopen? Zou fijn zijn.

Groet Laurens
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (180 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Beste Laurens,

Vragen aan docenten stel je hier, vragen aan medestudenten in het forum. Voor zover ik kan zien is dit je eerste vraag hier op onderzoeksvragen.ou.nl?

Hartelijke groet, Piet
door (2.2k punten)
Dag Piet, er zijn in het forum een aantal vragen omtrent college's, scoringspercentages etc. Deze kunnen niet echt door medestudenten beantwoord worden maar passen ook niet echt in Onderzoeksvragen thuis, toch?

Zou fijn zijn als die vragen beantwoord kunnen worden.

Groet Laurens
Beste Laurens,

Deze studenten kunnen hun vraag wel in onderzoeksvragen.ou.nl stellen. De docenten lopen de discussieforums niet na.

Hartelijke groet, Piet

Ah oké, dat is nieuw voor mij, bij andere modules waren er wel docenten die vragen beantwoordden. Ik zal in ieder geval de vragen die ik had hier herhalen:

Vraag 1:

College's?

Beste docenten,

Komt er naast het vragenuurtje ook nog een echt college met uitleg over de stof? Het is geen eenvoudige materie en een digitaal college van een uur per thema zou geen overbodige luxe zijn, gezien de kosten voor deze module.

Hoor graag van u!

Groet Laurens

Vraag 2:

Kan iemand mij vertellen wat de zak en slagingsgrens is van het tentamen?

Vraag 3:

Betreft: de subconstructen uit de RAA.

De RAA stelt dat intentie om gedrag uit te voeren gevormd wordt door 3 constructen: attitude, waargenomen norm en waargenomen gedragscontrole. Deze zijn elk weer uit te splitsen in [verwachtingen & evaluatie](attitude), [injunctieve & descriptieve norm] (waargenomen norm) en [capaciteit & autonomie] (waargenomen gedragscontrole).

Het databestand laat zien dat er vragen zijn gesteld bij elk subconstruct. Echter, bij de vragen over attitude herken ik geen één vraag die het verwachtingen-subconstruct meet. Alle 5 de items gaan over de evaluatie ("ik vind pillen testen goed / slim etc."). 

Zie ik iets over het hoofd, of is het subconstruct verwachtingen niet opgenomen in de dataset?

Hoor het graag (een antwoord van een docent zou fijn zijn!)

Groet Laurens

verwijderd - antwoord klopte niet
...