Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Op het moment dat ik een Q-Q plot wil uitdraaien krijg ik ook telkens informatie te zien welke ik (naar mijn weten) niet nodig heb.

Dat gaat om 'model description' en 'Q Q plot Detrended normal'.

Voor het oefententamen ben ik enkel geïnteresseerd in de echte Q-Q plot en wil voor het overzicht zorgen dat het bovenstaande niet tevoorschijn komt. Hoe kan ik dat doen? Alvast bedankt.

vanuit syntax:

PPLOT

  /VARIABLES=aggression_imitative aggression_mallet aggression_sitting aggression_nonimitative

    aggression_gun aggression_total

  /NOLOG

  /NOSTANDARDIZE

  /TYPE=Q-Q

  /FRACTION=BLOM

  /TIES=MEAN

  /DIST=NORMAL.

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (510 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
SPSS geeft bij sommige analyses of berekening meer output dan je zou willen (zoals in dit voorbeeld) of soms minder dan je zou willen (bijv. weinig betrouwbaarheidsintervallen en geen effect sizes). Helaas is daar niet zoveel aan te doen. Je kunt dit commando niet aanpassen zodat je alleen de figuren krijgt die je hebben wilt. Wat je wel kunt doen is zelf correcties aanbrengen in de output. Je kunt bijv. nadat je de analyses hebt gedaan alle niet relevante delen uit de output verwijderen en alleen het relevante stuk opslaan.
door (49.7k punten)
...