Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Deze vraag betreft de hoofdstuk-indelings-logica van het OpenMenS-boek.

Volgens vraag 1.1.1.6 in Brightspace worden er 3 verschillende manier van "experimentele controle" beschreven in OpenMenS.

- Blok-ontwerp - beschreven in 6.3.4
- Precisie-controle - beschreven in 6.3.5 onder matching
- Globale controle - beschreven in 6.3.5 onder matching

Tegelijkertijd wordt de term "experimentele controle" uitgelegd in hoofdstuk 6.3.3.1. Een expliciet gecreëerd en uniek sub-hoofdstuk van 6.3.3 "gedeeltelijk randomiseren".

* Ik snap niet wat 6.3.3.1 doet onder 6.3.3.
In mijn ervaring is experimentele controle op geen enkele manier een vorm van gedeeltelijke randomisatie en wordt er vaak ook experimentele controle uitgevoerd in volledig gerandomiseerde studies (in mijn ervaring zelfs quasi altijd, maar kom, mijn ervaring is beperkt).

* Binnen diezelfde onlogica snap ik ook niet wat 6.3.5.1 Homogeniseren naast "matching" staat te doen en er niet voor gekozen is om dat dan 6.3.6 te noemen.

Het is bijna een geluk te noemen dat in Brightspace de vraag expliciet gesteld wordt, want anders was de link tussen de termen/paragrafen mij eerlijk gezegd geheel ontgaan. En dat vooral om dat sub-paragraaf 6.3.3.1 niet doet vermoeden dat deze term zo belangrijk is dat deze in de komende  2 paragrafen verder uitgewerkt zal worden.
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (1.1k punten)
Ik snap niet heel goed wat je precies vraagt/verlangt. Ik merk op dat je ontevreden bent over de inhoud of de structuur of beiden van het openmens boek. Kun je iets concreter aangeven wat je vraag is?
De vraag is welk denkpatroon/logica/structuur gevolgd werd bij de keuze om "experimentele controle" in de structuur van de cursus als een sub-paragraaf van 6.3.3 in te delen
Je bedoelt de "onlogica" van dat besluit? Ik snap nog niet helemaal wat precies de verwarring is die erdoor veroorzaakt wordt.

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het lijkt er inderdaad op of 6.3.3.1 Experimentele controle abusievelijk als onderdeel van gedeeltelijk randomiseren wordt genoemd. Matchen en homogeniseren zijn dat wel, experimentele controle hoort daarbuiten te staan. Ik zal het opnemen met de beheerders van openmens.
door (63.2k punten)

inderdaad, dat is het probleem.

Daarnaast stond er ook de vraag waarom ervoor gekozen is om matching en homogeniseren als 1 paragraaf in te delen, terwijl het 2 verschillende dingen met verschillende intenties lijken te zijn. 

en bijkomend aan uw antwoord, snap ik niet wat u bedoelt met "Matchen en homogeniseren zijn dat wel"

...