Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik heb een analyse met R uitgevoerd. Hoe interpreteer ik de resultaten?

             Omega (total): 0.01

      Omega (hierarchical): 0.55

Greatest Lower Bound (GLB): 0.71

          Cronbach's alpha: 0.46

Confidence intervals:

             Omega (total): [0, 0.03]

          Cronbach's alpha: [0.39, 0.53]

in Methodologie door (290 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Goed dat je deze maten hebt uitgerekend!

Hoe je ze interpreteerd wordt uitgelegd in het tekstje op http://ehps.net/ehp/index.php/contents/article/download/ehp.v16.i2.p56/1.

Het komt er op neer dat je niet op zoek moet gaan naar 'cut off waarden', zoals mensen soms proberen voor Cronbach's Alpha. In plaats daarvan moet je naar een combinatie van zaken kijken, waarvan ik een deel uitleg op http://oupsy.nl/help/1343/moet-ik-deze-negatieve-items-hercoderen (maar dat had je vast al gezien :-))

Verder is de interpretatie dat je Cronbach's alpha voor jouw meetinstrument waarschijnlijk tussen de .39 en de .53 in ligt. De puntschatting is .41. De puntschatting voor de GLB, een andere, betere maat voor interne consistentie/betrouwbaarheid, is .71, dus dat is al wat positiever. Echter, Omega(total) is erg laag. Dat kan betekenen dat je schaal niet unidimensionaal is. Het is goed om een factoranalyse uit te voeren en/of de inhoud van je items grondig te bestuderen, om je ervan te verzekeren dat alle items wel dezelfde variabele meten (anders wil je ze meestal niet middelen in een schaal, maar in meerdere variabelen).

door (77.8k punten)
...