Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Bij 5.6.1 kijk ik naar statistiekangst en statistiekkennis. Ik formuleerde de volgende verwachting:

​In het antwoord staat echter dat er een positief verband verwacht wordt. De uitleg is verder hetzelfde als mijn uitleg. Waarom wordt dit een positief verband genoemd?

Bij 5.6.4 bekijk ik de scatterplot. Het verband dat zichtbaar wordt is niet heel sterk. Maar ik haal er een negatief verband uit, net zoals ik voorspeld had. Het antwoord in het digitale werkboek geeft nu inderdaad ook een (niet heel sterk) negatief verband aan. Betreft dit iets anders dan de in 5.6.1 gevraagde samenhang? Of moet dat ook negatief zijn?

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (520 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je hebt gelijk, dit stond verkeerd om in de opdracht. Hoewel je ook kunt bedenken hoe het verband positief zou zijn (ignorance is bliss; hoe meer je over statistiek weet, hoe beter je weet wat je eigenlijk allemaal niet weet, oftewel, hoe meer reden je hebt om onzeker te zijn), is een negatief verband meer in lijn met het verhaal in deze studietaak. Excuses voor het foutje!
door (77.8k punten)
...