Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Bij opdracht 2.3.13 moet een onafhankelijke t-toets worden uitgevoerd. Als uitkomst wordt hier, onder andere, een Cohen's d gegeven van 1.61. In R, met de functie meanDiff() kom ik echter op een Cohen's d van -1.13. De overige waardes zijn wel gelijk. Gaat hier iets mis? Daarnaast wordt er in de opdracht vaak gesproken over reactiesnelheid, terwijl het volgens mij om het aantal fouten gaat.

require('userfriendlyscience')
asch <- getData('dataAsch.sav')
meanDiff(asch\$fouten, asch\$conditie, plot = TRUE)

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (7.5k punten)
Ik laat deze even beantwoorden door Ron, die mede-examinator is van deze cursus. Het zou een foutje kunnen zijn; maar het kan ook zijn dat de Cohen's d die in de cursus wordt gerapporteerd wordt berekend op basis van andere aannames. Het maakt bijvoorbeeld uit of je veronderstelt dat varianties gelijk zijn (kun je in R mee spelen door 'var.equal' handmatig te specificeren). Maar er zijn vast andere verklaringen mogelijk, en Ron weet wsch hoe het zit :-)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...