Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Aan mijn onderzoek voor de eindopdracht namen 29 respondenten deel, meer dus dan het minimumaantal van 25. Na verwijdering van de missing values blijken er nog maar 23 over te blijven. Is dit voldoende om de opdracht mee uit te voeren?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (120 punten)
Het antwoord hierop heb ik helaas niet, daar komen de docenten vast mee. Maar heb je gekeken of deze missing values listwise of casewise zijn? Misschien komt je toch aan genoeg respondenten, als je voor de verschillende analyses genoeg proefpersonen overhoudt.
De missing values waren overduidelijk missing: een aantal respondenten had de vragenlijst geopend, twee vragen beantwoord over leeftijd en sekse en vervolgens niets meer ingevuld. Onbruikbaar dus. Een respondent was halverwege gestopt. Ook niet bruikbaar, jammer genoeg.

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Bij deze cursus gaat het er explciiet om dat je oefent met de analyses.

In werkelijkheid is 29 deelnemers voor kwantitatief onderzoek bijna altijd te weinig, tenzij je een geavanceerd design gebruikt waarbij je bijvoorbeeld heel veel metingen per deelnemer hebt.

Als je maar een of twee metingen per deelnemer hebt, heb je met 29 (en dus helemaal 25 of 23) deelnemers zo weinig power dat je verbanden, als ze al bestaan in de populatie, maar in een zeer klein percentage van de studies aan kunt tonen.
door (77.8k punten)
...