Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Dit staat beschreven op de site over de inhoud van het tentamen: 'Het tentamen betreft het gehele digitale werkboek behalve de studietaken over 'extracurriculaire verdieping' en de stof in de grijze blokjes (zie de Studeerwijzer) en pagina 429 tot en met pagina 445 uit het Discovering Statisticsboek van Field (i.e. thema 7).'

Hieruit maak ik op dat pagina 429 tot en met 445 niet behoren tot de tentamenstof. Klopt dit ook? Ik hoor verschillende verhalen en overal wordt geantwoord dat dit wel tot de stof behoort. 

alvast bedankt. 

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (140 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Goed dat je dit vraagt, want dit is de verkeerde interpretatie.

Het 'behalve' heeft betrekking op de stof in het digitale werkboek. Dit kun je zien doordat de studietaken over extracurriculaire verdieping en de stof in de grijze blokjes hier deel van uitmaken, terwijl de stof in Andy Field geen deel uitmaakt van het digitale werkboek.

Als 'behalve' in haar reikwijdte niet beperkt zou zijn tot het digitale werkboek, zou de zin na 'behalve' een opsomming van drie secties of typen materiaal in het digitale werkboek moeten betreffen. Maar Andy Field maakt geen deel uit van het digitale werkboek. Als je bijvoorbeeld de eerste twee secties weg zou laten, dan klopt de zin niet meer: "Het tentamen betreft het gehele digitale werkboek behalve pagina 429 tot en met pagina 445 uit het Discovering Statisticsboek van Field (i.e. thema 7).".

"Behalve" is dus een specificatie van de stof in het digitale werkboek, en de betreffende pagina's van Field, die immers geen deel uitmaken van het digitale werkboek, zijn wel degelijk examenstof.

door (77.4k punten)

Dit betreft pagina 429 t/m 445 van de vierde editie van Field?

Voor de vijfde kan ik onderstaand (tekst bold cursief) aanhouden?

In de vierde editie van dat boek (2013) wordt ANOVA besproken in hoofdstuk 11, pagina 429 tot en met pagina 445. In de vijfde editie van dat boek (2018) wordt ANOVA besproken in hoofdstuk 12, pagina 519 tot en met 537.

...