Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Voor het schrijven van de bachelor thesis is een template voorgeschreven. Dit klopt m.i. niet. Er staat dat bij twee auteurs er een komma moet voor de ampersand, zo bv. (X, & X, 2020) maar dit komt niet overeen met APA7. p. 266. Wat kan ik in dit geval het beste doen, waar heb ik me nu aan te houden? Ik ben nu van plan me aan APA7 te houden, in dit geval, en in het geweer te komen indien ik hiervoor puntenaftrek krijg.

Vgl.

Uit de template:

 Bij een verwijzing in de lopende tekst naar een bron met één of twee auteurs, dient u bij elke verwijzing alle auteursnamen vermelden. Het gebruik van het teken “&” is alleen toegestaan bij verwijzingen tussen haakjes (Jansen, & Klaasen, 2025). Let daarbij op de komma voor het &-teken.”

En hieronder uit de Publication Manual, 7e editie, p. 266, §8.17:

in Methodologie door (220 punten)
bewerkt door

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks
Goede vraag. Ik veronderstel dat dat een typo is in de cursus; ik heb nog nooit een citatiestijl gezien waarbij wel een komma voor de ampersand staat. Sowieso lijkt divergentie op iets triviaals als een komma niet logisch - er zijn punten waar divergeren van de APA-richtlijnen goed te verdedigen is, maar dit lijkt me niet zo'n voorbeeld.

Maar, ik zal de examinator vragen dit antwoord te bekijken en zonodig ook te reageren met een correctie!
door (77.7k punten)
0 leuk 0 niet-leuks
Fijn dat je aangeeft dat er een inconsistentie is met de APA 7. De template is zorgvuldig samengesteld en dient als ondersteuning voor studenten om structuur te bieden bij het uitschrijven van een wetenschappelijk verslag. Desondanks kunnen er kleine foutjes in zitten. Bij een inconsistentie is de APA 7 leidend.
door (140 punten)
...