Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Vraag 11 van het oefen tentamen laat een correlatiematrix zien waaruit bepaald kan worden hoeveel orthogonale factoren getrokken kan worden. Hoe lees je deze matrix af om te bepalen hoeveel factoren dat zijn?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (360 punten)

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks
Mijn redenatie: De vraag is welke zal resulteren in twee factoren, dat zie je doordat in matrix A een duidelijk verschil zichtbaar is in de correlatie (of deze is relatief hoog of deze is relatief laag). Bij matrix a zijn de waarde in de tabel minder 'verschillend', van deze twee zal A dus degene zijn die zal resulteren in twee factoren.
door (160 punten)
0 leuk 0 niet-leuks
Inmiddels heb ik gevonden hoe je dus de lijn trekt in de correlatie matrix. Je trekt een lijn door de diagonaal van de matrix en vergelijkt dan de bovenste helft van de waardes met de onderste helft
door (360 punten)
...