Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Tijdens het 1e vragenuur werd aangegeven dat het niet nodig is om de afhankelijke variabele mee te nemen in de factoranalyse (dat las ik hier ook ergens terug). Houdt dit in dat je de afhankelijke variabele dan ook niet mee hoeft te nemen in de item-analyse? Of staat dat los van elkaar? Ik heb nu alleen de predictoren meegenomen in zowel de factor- als de item-analyse.

Alvast bedankt!
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (150 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Beste vdomingos,

Wel meenemen in de item- en schaalanalyse! Dat je de afhankelijke variabele niet meeneemt in de factor analyse is omdat we maar (minstens) één FA willen zien  Voor een officieel artikel zou je ook voor de afhankelijke variabele de FA moeten doen - anders zullen reviewers je daar wel op wijzen. Maar voor de eindopdracht hoeft het dus niet.

Groet, Piet
door (3.1k punten)
geselecteerd door
...